IT безбедност

Брзи обуки за дигитални и бизнис вештини, во времетраење од 2 до 4 часа

Целта на курсот CSCU –Certified Secure Computer User e слушателите да ги научи на

потребните знаења и вештини за да ги заштитат своите компјутери и електронски

податоци, а со тоа да ги заштитат своите компании, домови и деца.

Овој курс на слушателите им нуди една интерактивна средина каде што ќе научат за

основните на различни компјутерски и мрежни безбедносни закани како што се кражба

на идентитет, измами со кредитни картички, ризици на интернет банкарство, фишинг

измами (собирање на лозинки и кориснички имиња ), вируси и тројанци, измами со е-

меилови, недозволени порнографски содржини, губење на доверливи информации,

хакерски напади и социјален инженеринг (техника на изнудување на доверливи

информации од вработените во компаниите). 

Предавач

Tренинг провајдери