Програмата за кариерно советување ќе поддржи 100 млади лица и ќе им помогне да направат детална самопроценка и да постават реални кариерни цели, како и да се стекнат со вештини и знаење кое ке им помогне да станат покомпетентни на пазарот на трудот.

Поврзани содржини

Како да напишете добро мотивациско писмо?

Секогаш кога кандидирате за работа, заедно со CV-то, треба да испратите одлично мотивационо писмо. Не заборавајте дека овие два документи за аплицирање ви се “влезниот билет ” за понатамошниот процес на селекција. Токму затоа, со вас ги споделуваме трите најважни чекори кои ќе ви помогнат да напишете добро мотивациско писмо кое ќе ви помогне да ја добиете работата за која аплицирате.

6 совети кои ќе ви помогнат да напишете подобро CV

Вашето CV е многу повеќе од парче хартија, а сега се почесто и онлјан документ. Тоа е вашиот “влезен билет ” за понатамошниот процес на селекција. Документ од кој работодавачот треба да го добие првиот впечаток за вас за да процени дали сте вистинската личност за одредена компанија. Затоа вреди да одвојте половина час - еден час повеќе, да вложите напори да го приспособите вашето CV сè со цел значително да ги зголемите шансите да го поминете натпреварот, а нашите совети ќе ви помогнат во таа цел.

5 причини зошто да учествувате на саем за вработување

Саеми за вработување се настани на кои присуствуваат компании кои имаат отворени работни позиции со цел да ја промовираат својата работа, култура и можностите кои ги нудат. Ваквите саеми се посетувани од индивидуалци кои во моментот бараат нова работа, како и нови можности за развојот на нивната кариера. Саемите за вработување имаат доста различна динамика од типчните средби помеѓу работодавачи и баратели на работа. Токму затоа, овие настани носат и многу предности за барателите на работа. Во продолжение, издвојуваме 5 причини зошто да учествувате на саем за вработување.