МладиХаб – градење вештини за вработување, компетенции и можности за вмрежување за младите

Проектот „МладиХаб – градење вештини за вработување, компетенции и можности за вмрежување за младите” го спроведува Националниот младински совет на Македонија во соработка со CEEDHUB Скопје. Проектот е финансиран од Британската амбасада во Скопје и е поддржан од Претседателот на Република Северна Македонија, а неговата цел е да придонесе кон професионален развој и економска независност на младите преку одржлив систем за градење вештини и компетенции прилагодени на потребите на пазарот на труд.

Онлајн платформа за барање на работа

Барањето на работа никогаш не било полесно. Преку Платформата за барање на работа на МЛАДИ ХАБ можете да најдете работа или ангажман врз основа на вашите дигитални вештини.

00/00
Брзи обуки

Брзи обуки за дигитални и бизнис вештини, во времетраење од 2 до 4 часа

Обуки за Напредни ИТ вештини

Напредна обука за ИТ вештини во времетраење од 40 до 90 часа, за оваа обука треба учесниците да имаат предзнаења кои се утврдуваат преку тестирање спроведено од страна на тренинг провајдерот

Претстојни обуки

Tренинг провајдери

Општокорисна работа

Во рамките на МладиХаб, општокорисната работа е основа за стекнување на дигитални вештини. Општокорисна работа е доброволно вложување на нашето време и труд во корист на заедницата, нејзините членови и институтции и забавен начин да ги откриете вашите интереси

Успешни приказни

Моето искуство со МладиХаб беше одлично . Јас, Елена Јолдеска присуствував на обуката за комуникациски вештини и јавно говорење. Мојата општокорисна работа беше во Љубезност.

Моето искуство со МладиХаб беше продуктивно и едукативно. Јас, Горан, присуствував на обуката за Exel / Word / PowerPoint. Мојата општокорисна работа беше помош за вдомување на домашни миленици.

Моето искуство со МладиХаб беше супер. Јас, Арсов Трајче присуствував на обуката за Front-End Web-Developer. Мојата општокорисна работа беше преведување на текстови од англиски на македонски јазик според потребите на Млади Хаб.

Последни новости и настани

Повик за млади лица за учество во младински Techathon

Во склоп на проектот ќе се одржи дводневен младински Techathon организиран од страна на Youth Empowerment Platform Gostivar и Co-work Gostivar на тема “Innovative Youth Entrepreneurship Idea”, што има за цел да им помогне на заинтересираните млади лица да ги развијат своите креативни и иновативни бизнис идеи во оваа област. Настанот е наменет за потенцијални млади претприемачи кои преку тимска работа ќе развијдат различни иновативни решенија од областа на бизнис и технологија. Сите учесници за време на хакатонот ќе добијат поддршка од 5 искусни ментори кои ќе им помагаат низ процесот на развивање на решенија.

Повик за тутор за млади лица од областа на дигиталниот маркетинг

Преку програмата за туторство, проектот ќе обезбеди поддршка на млади лица за практична примена на нивните вештини за дигитален маркетинг стекнати во рамки на проектот „МладиХаб-Дигитална младина“. На овој начин, програмата ќе им помогне на младите да почнат да го градат своето професионално портфолио и ќе им обезбеди можност да работат на реален проект со поддршка од истакнати професионалници во областа. Проектите на учесниците во програмата треба да резултираат со алатки и продукти (стратегии за дигитален маркетинг и промоција или кампањи) кои ќе ги користат младински организации од земјата. Продуктите треба да бидат финализирани до крајот на јануари 2022 година. За потребите на оваа програма, Националниот младински совет на Македонија отвора повик за ангажирање на 1 експерт (тутор) кој ќе биде одговорен за обезбедување насоки и професионална поддршка на 4-6 учесници во програмата за туторство.

Повик за учество во младинска акцелераторска програма

Акцелераторската програма е наменета за потенцијални млади претприемачи кои размислуваат да започнат сопствен бизнис (стартап) или за новоосновани младински стартапи кои имаат интерес да ги развијат своите услуги и својот бизнис. Сите учесниците во оваа програма ќе добијат менторска поддршка за утврдување конкретни начини за решавање проблеми, како и широк спектар на можности за поврзување со други претприемачи, инвеститори, партнери и соработници. Програмата ќе вклучи и обука за претставување на бизнис идејата, а ќе заврши со демо ден, каде стартапите ќе се презентираат пред потенцијални инвеститори.