Поддршка на социјално загрозените лица

Спремањето оброк е секогаш забавно кога го правиме за други луѓе. Затоа, во соработка со Ретвитни Оброк и Љубезност, учесниците на проектот имаа можност да го направат точно тоа. Во петок ќе ги засукаа ракавите и почнуваа со работа, за во сабота да можат да ги поделат оброците на оние на кои најмногу им требаат. Односно, готвиме со љубов за да има барем по еден оброк за секој што е гладен.

Поддршка на социјално загрозените лица може да се да се даде на различни форми, а една од нив е да им се даде оброк. Затоа ги подржуваме морално и физички активистите на Вистински Дела На Љубезност Real acts of kindness Љубезност кои секоја сабота доделуваат над 150 оброци низ Скопје