Готвење храна за социјално ранливи категории

Спремањето оброк е секогаш забавно кога го правиме за други луѓе. Затоа, во соработка со Ретвитни Оброк и Љубезност, учесниците на проектот имаа можност да го направат точно тоа. Во петок ќе ги засукаа ракавите и почнуваа со работа, за во сабота да можат да ги поделат оброците на оние на кои најмногу им требаат. Односно, готвиме со љубов за да има барем по еден оброк за секој што е гладен.